Return to site

En dan, een nieuwe naam

Bij de aanscherping van mijn dienstverlening hoort een bijpassende naam. Nadat ik eenmaal wist wat mijn missie en visie is en vooral op welk type organisaties ik mij wil richtten, kon ik gaan nadenken over een nieuwe bedrijfsnaam. Ik had al snel een eisenlijst waaraan mijn nieuwe naam en later mijn logo moest voldoen. Maar voordat ik aan een logo kon denken, was het zaak vooral op die ene onderscheidende naam te komen. Dat was toch een uitdaging, menig uurtje gewisseld met diverse mensen over mogelijke namen. Maar ik ben er uit!
 

Uitstraling
Met een bedrijfsnaam kan een ondernemer in een keer duidelijk maken waar hij of zij voor staat. Welke waarden of overtuigingen de ondernemer wil overbrengen op zijn/haar doelgroep. Dat is iets wat ik vanaf het begin een belangrijke motivatie vind; ik wil niet zomaar ondernemen. Ik wil waardegedreven ondernemen om iets toe te voegen aan de wereld en de mensheid. Ik ging dus bewust en voortvarend aan de slag. Ik wilde mijn intrinsieke motivatie duidelijk verankeren in mijn bedrijfsnaam. Een korte krachtige naam; daar ging ik naar op zoek. Voor mijn gevoel duurde het steeds langer en kwam ik steeds op namen uit die het nét niet waren. Tot ik op een druilerige dinsdag samen met mijn man een leeg vel papier pakte en we namen opschreven. Aan de andere zijde van dat vel schreef ik woorden op die ik met de bedrijfsnaam wil uitstralen. Aan de hand van de wel bekende kreet: “niet morgen, maar nu”, gingen we verder. Om een uur later opeens op de bedrijfsnaam te komen: ‘morgen is nu’.
 

Vormgeving
De naam is bedacht en nu start de volgende stap: de vormgeving van het logo. Of het nu een inhoudelijk deskundige is, of een vormgever voor mijn bedrijfslogo; belangrijk is dat ze met net zoveel bezieling in hun bedrijf als ik staan. In mijn ondernemerstraject De Ploeg zit Sylvia Stakenburg en zij heeft een ontwerpstudio. Sylvia ontwerpt graag voor organisaties die een bepaalde bijdrage leveren aan de maatschappij, zoals aan het thema gezondheid. Dat sprak mij als eerste aan. We maakten een afspraak en ze kwam bij ons thuis. Ze heeft een verrassende werkwijze en lijkt bijna letterlijk in de huid van de opdrachtgever te willen kruipen. Sylvia liep rond en stelde vragen bij bepaalde hoekjes in de woonkamer. Daarnaast luisterde ze naar wat ik met mijn naam en logo wil bereiken en vooral stelde ze vragen. Uiteindelijk leidde dit eerste gesprek tot de definitieve aanpassing van mijn bedrijfsnaam tot: ‘MORGEN=NU’. Sylvia kon aan de slag gaan met de eerste ontwerpen! Tijdens het eerste doorspreekmoment nam Sylvia mij mee in haar ontwerpproces. Hoe bijzonder en mooi is het dan om een logo-ontwerp te ontvangen waar je meteen blij van wordt?! Na een paar kleinere aanpassingen aan het logo ontving ik de uiteindelijke oplevering en kan ik nog eens nalezen wat mijn logo uitstraalt!
 

Logo
In mijn logo staan ‘communicatie’ en ‘verbinding’ centraal. De twee letters N die met elkaar in verbinding staan, geeft dit mooi weer. Mijn ‘Limburgse nuchterheid’ is gevangen in de stoere letters. ‘Gelijkheid’ is in een evenwichtige maatvoering weergegeven. Het trapje links en rechts door de aflopende letters staat voor ‘vooruitgang’ en ‘gezond idealisme’. Als laatste straalt het logo ‘openheid’ en ‘bereikbaarheid’ uit. Alle waarden waarin ik echt geloof, zijn in dit logo tot uitdrukking gekomen.
 

Payoff
Aangezien mijn logo ook van toepassing kan zijn op andere soorten producten of dienstverlening, hecht ik waarde aan een payoff waarin in een oogopslag duidelijk is wat ik doe. Een brainstormsessie met ploeggenoten leidde tot ‘natuurlijk eerlijk communiceren’. Waarbij natuurlijk staat voor ‘duurzaamheid’ en eerlijk voor ‘sociale rechtvaardigheid’. Meer nieuws over mijn waarden, maar ook concrete diensten verschijnt binnenkort op deze site. Wordt dus vervolgd!