•  

  Communiceer vandaag over

  de wereld van morgen!

 • Welkom

  Over duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid natuurlijk eerlijk communiceren, dat is waar ons hart harder van klopt! In een tijd waarin steeds meer mensen hechten aan producten en diensten die ontwikkeld zijn met de grootste zorg voor mens, dier en planeet, is eerlijkheid een belangrijke basis. MORGEN=NU werkt voor bedrijven met een vergelijkbare missie: niet morgen, maar vandaag willen beginnen om de wereld te verbeteren, veiliger, rechtvaardiger en mooier te maken.

   

  Victorine Kleijkers-Ensberg

 • Wat wij doen

  Communicatieadvies met impact

  broken image

  MORGEN=NU helpt publieke en private organisaties met eerlijke communicatie over echte duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Wij richten ons op interne communicatie, externe communicatie en de borging van beide vormen van communicatie in de bedrijfsprocessen.

   

  Lees meer

 • Wie we zijn

  De wereld mooier en beter maken

  MORGEN=NU is ontstaan uit een besef dat er nog een wereld te winnen valt als het gaat om eerlijke communicatie over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Al van jongs af aan is Victorine Kleijkers-Ensberg zich erg bewust van onrecht in de wereld en de laatste jaren is daar een interesse in duurzame vraagstukken bijgekomen. Na de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en een aantal jaren notarieel recht en Nederlands recht, bleek dat het recht niet altijd zo rechtvaardig is als je mag verwachten. Haar maatschappelijke hart bracht Victorine terug naar de woningcorporatiebranche, waar ze eerder stage liep. Hier ontdekte ze haar passie voor interne en externe communicatie.

   

  Lees meer

  broken image
 • Wat ons drijft

  Natuurlijk eerlijk communiceren

  broken image

  Echte duurzaamheid

  Vanuit visie en overtuiging handelen

  Duurzaamheid lijkt voor sommigen een modegril, maar is dat zeker niet. Elke organisatie wil in meer of mindere mate bijdragen aan een betere wereld. De mens, dier en natuur niet schaden. Zorgen dat toekomstige generaties net zo goed van de aarde kunnen genieten als wij nu doen. Verschillende organisaties zetten zich bewust en proactief in voor duurzaamheid, échte duurzaamheid en geen ‘window dressing’ voor de show.

   

  Echte duurzaamheid gaat uit van een duurzaamheidsvisie die vertaald is naar de organisatiecultuur en de algehele manier van werken. MORGEN=NU adviseert organisaties hoe over echte duurzaamheid te communiceren. Wij verzorgen zelf geen inhoudelijk advies over hoe een organisatie meer duurzaam kan handelen of produceren. Daarvoor werken wij samen met inhoudelijke duurzaamheidsexperts in ons netwerk. Wij focussen ons bewust op interne en externe communicatie van organisaties over echte duurzaamheid.

  broken image

  Sociale rechtvaardigheid

  Gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie

  Sociale rechtvaardigheid gaat uit van de gelijkwaardigheid tussen mensen. Ongeacht hun verschillen op het gebied van geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, fysieke kwaliteiten of wat dan ook: mensen zijn verschillend, maar tegelijk ook gelijkwaardig. Diversiteit als waarde en verlengstuk van gelijkwaardigheid. Vanuit die gelijkwaardigheid participeren mensen naar het maximum van hun vermogens in de samenleving. Als ieder individueel mens op basis van gelijkwaardigheid zo positief mogelijk kan bijdragen aan de samenleving, werkorganisatie en de wereld als geheel, dan wordt de mensheid steeds mooier. Dan ontstaat er een ‘inclusieve samenleving’, gebouwd op universele menselijke waarden en menswaardigheid.

   

  Organisaties die sociale rechtvaardigheid omarmen, zetten zich in voor (sociale) inclusie en (her)waardering van diversiteit. Zij doen dat vanuit overtuiging en in balans met hun zakelijke ambities. MORGEN=NU adviseert organisaties hoe over sociale rechtvaardigheid te communiceren. Wij verzorgen zelf geen inhoudelijk advies over hoe een organisatie sociaal rechtvaardiger kan handelen. Daarvoor werken wij samen met inhoudelijke experts op het gebied van sociale rechtvaardigheid in ons netwerk. Wij focussen ons bewust op interne en externe communicatie van organisaties over sociale rechtvaardigheid.

 • Contact

  Wij komen graag bij u langs om samen van gedachten te wisselen over uw communicatievraag! Maar mocht u in de buurt zijn, laat het dan vooral weten. Wij zorgen dan dat de koffie/thee en iets lekkers voor u klaar staat!